Кога дознале што се случило пред 57 години, цел свет им пропаднал: Нивниот најлош СТРАВ се остварил

Две жени биле жртви на грешка во болница, а неодамна дознале за тоа. Откако Тина Енис од Хобарт, Оклахома, ја убедила својата ќерка да направи ДНК тест и да го истражи нејзиното потекло преку интернет сервис, дознала дека наводно била заменета при раѓање со жена по име Џил Лопез пред 57 години во болница во Данкан, Оклахома. „Срцето само ми потона затоа што само помислив „Ова е реално““, рече Енис за моментот кога таа и Лопез (57), родени истиот ден, го потврдија она што се плашеа дека може да биде вистина за нивното вистинско потекло.

Енис особено ја повредило сознанието дека нејзините биолошки родители умреле неколку години претходно и дека нема да има можност да ги запознае. Иако Лопез ја воодушеви со спомените и фотографиите од мама и тато, Енис призна дека сепак е малку љубоморна на неа. Џил поминуваше многу време со моите вистински родители, а сега може да помине малку време со своите вистински родители, со кои пораснав.

Отпрвин не знаев што да мислам на тоа, но колку повеќе размислувам за тоа, толку сум потажна – изјавила Тина. Жените сега ја тужат регионалната болница во Данкан за невнимание и предизвикување душевна болка, според документите доставени до Окружниот суд. По средбата со Лопез лично, Тима ја сподели веста со нејзините браќа и сестри, потоа мајката Кетрин Џонс, која се двоумеше да ја прифати приказната за размена на бебиња додека не ја виде фотографијата од Џил Лопез, нејзината биолошка ќерка.

Таа изгледаше исто како мене. И тоа ме уништи. Како некој да ми откорнал дел од срцето. „Едноставно не можев да се справам“, рече Џонс. Била обземена од вина бидејќи пропуштила важни моменти од животот на нејзината биолошка ќерка, но се плашела и да не ја изгуби Тина, ќерката што ја одгледала. Таа вели дека знаејќи дека нејзините внуци не се биолошки роднини „било една од лошите страни на целата работа“.

„Се чувствував како да ги губам ќерката и внуците“, рече таа. Тина и Џил се уште се борат да се прилагодат на новонастанатата ситуација. И двете ги донесоа своите деца во домот на Џонс за Божиќ, каде сите уживаа да го поминуваат времето заедно.