Кога на свекрвата “ЌЕ И ПАДНИ ЗАВЕСАТА” – Топ 10 изјави од снаи за тоа што им ги кажале свекрвите во моменти кога „не издржале“

Некои снаии добија шанса, а некои се предизвикаа да ја слушнат другата страна, во живо! Еве неколку изјави на снаите за тоа што им кажале свекрвите во моменти кога „не издржале“:

Знам дека не сакаш деца, но навистина си стара. Ме викаше по името на првата жена на мојот сопруг. И така 3 години. Украде дел од нашите покани и пренасочи. Не знаевме половина од луѓето на нашата свадба. На прашањето дали мислам дека балерините се убави, одговорив дека се. Потоа ме праша дали некогаш сум вежбала балет. Реков не, а нејзиниот одговор беше: „Така и мислев, балерините многу добро се грижат за своето тело“.

Кога мојот вереник им кажа на родителите дека се венчавме, мајка му го праша дали навистина ќе се ожени за мене, дали ме сака повеќе од Сандра! Се прашуваше дали е сериозна. „Но, јас навистина ја сакав Сандра, ми недостига“, додаде таа. Сандра е поранешна девојка на мојот вереник.

Реков дека не сум љубител на фудбалот, на што свекрва ми рече дека само паметните луѓе го сакаат фудбалот. Мојата свекрва ме мрази толку многу што не сака да признае дека постојам. Единствената предност е што не морам да ги слушам нејзините навреди. Првото нешто што ми кажа свекрва ми кога бевме сами беше: „Изненадена сум што не си црвенокоса, син ми се заљубува во црвенокосите жени.“ Не ѝ должев ништо.

Свекрва ми ме нарече к*рва откако дозна дека живеам со нејзиниот син. Јас и тој се забавуваме од средно училиште и бевме во врска шест години пред да почнеме да живееме заедно. Нејзиниот однос кон мене сега е малку подобар бидејќи јас и мојот сопруг имаме дете.

Мојата свекрва му препорача на мојот сега поранешен сопруг да се пријави на шоу за состаноци со партнери. Седнав до неа и реков: „Но, тој е веќе оженет“. Таа додаде: „Па, можеби ќе запознае некоја нова“. Ја мразам таа жена.