Кога слушнав како свекрвата го советува мојот сопруг останав без зборови – Можно ли е да постои ваква жена

Никогаш немав лоши односи со свекрва ми, но тоа беше само благодарение на неа – сигурна сум во тоа Во брак сум повеќе од 20 години и ова се фразите што често ги слушав како свекрва ми му кажува на својот син, мојот сопруг:

„Сине, запомни, јас сум твојата мајка и те сакам! Целата моја опсесија со тебе произлегува од таа љубов“. „Не сакам да ви се јавам, не сакам ненадејно да ви дојдам на гости, но секогаш сум тука секогаш кога ви треба мојата помош“. „Никогаш не ми се јавувај после 22 часот. Ако имаш проблем, разговарај со сопругата. Нејзино време е, не мое!“

„Никогаш не кревајте глас еден на друг, само ако нечиј живот зависи од тоа. „Не очекувај жена ти да се однесува со тебе како со дете. Тоа никогаш нема да се случи, таа не те родила“. „Секогаш мијте ги чорапите. Само машина за перење и точка може да го направи тоа наместо тебе“.

„Никогаш не и кажувај на својата жена: „Но, мама го направи тоа подобро“ или „Мама секогаш …“ „Засекогаш забораи ја реченицата: „Мама готвеше подобро“. „Никогаш не ми се жали за твојата сопруга. Сам си го избрал!“ „Никогаш не кажувај и на жена ти за девојки од минатите врски. Ако те праша, кажи дека целосно си ги заборавил!“

„Секогаш давајте комплименти за нејзината фризура, дури и ако не ви се допаѓа. Запомнете дека тоа е коса, брзо расте!“„Никогаш не кажувај и на жена ти за тепачките што се случиле во семејството кога си бил дете. Тоа е минато време. ” „Ако се разболам и одам во болница – посетувајте ме еднаш неделно. Но, ако жена ти се разболи, оди во болница секој ден!“

„Сега главната жена во твојот живот е твојата сопруга. „Ако жената те замоли да и купиш нешто (на пример: велосипед за вежбање, бунда, часовник, накит) секогаш нека ве праша уште два пати. Првиот пат кога ќе предложи, вториот пат кога ќе те праша, ќе размисли за тоа, а ако те праша третиот пат, тоа значи дека тој предмет и е многу потребен.

Меѓутоа, ако јасте замолам да ми купиш нешто, купи го сега. Биди сигурни дека размислував 333 пати пред да те прашам“.„Никогаш не кажувај ништо лошо за родителите на вашата сопруга. Тие ја родиле, а ти сам ја избра!