Колку квадрати има на оваа фотографија? Загатка ја решава цел свет, кој е вашиот број?

Оваа фотографија се појавила на интернет и преставува наизглед едноставна агонетка.

Сепак, не можат сите да го погодат точниот број на квадратите. Можеби делува едноставно, но не е.

Само 8% од луѓето успеале точно да одговорат на прашањето: колку квадрати има на сликата.

Можете ли вие да погодите колку квадрати има на оваа фотографија?

Доколку сепак се откажавте одговорот ќе го најдете во видеото во продолжение: