„КОЈ БИ МЕ САКАЛ НА ОВАА ВОЗРАСТ СО ДВЕ ДЕЦА“ – 4 СОМНЕЖИ КОИ ГИ СПРЕЧУВААТ ЖЕНИТЕ ДА СЕ РАЗВЕДАТ

Разводот не е секогаш толку едноставен, особено за жените кои направиле се за да изградат заеднички свет. За мажите е малку поедноставно, полесно одлучуваат, полесно создаваат ново семејство, не размислуваат многу за деца. Децата се најголемата пречка за развод на жените. Нејзините најчести изговори се следниве: 1. На секое дете му треба татко – тоа не е секогаш точно.

Особено ако не учествува во трошоците на детето и ако не го интересира неговиот живот. Познато е дека на детето му е многу потешко да биде во семејство во кое родителите постојано се караат. Децата забележуваат сè, без разлика колку се трудат да го скријат тоа. А бидејќи е познато дека децата го апсорбираат моделот на однесување на нивните родители, набрзо почнуваат да се однесуваат како нив.

Еве зошто понекогаш е подобро да се разведете отколку да го задржите Жената се плаши дека нема да остане без ништо – во овој случај не грижете се. По разводот заедничкиот имот се дели на половина и не плашете се дека ќе останете без средства за живот. Можно е дури и работата и заработката да ви се подобрат, кога ќе се ослободите од брачниот живот и секојдневните проблеми.

Жените мислат дека никому не му требаат со децата – се разбира, тоа не е точно. Ако мажот ве сака, ќе ги сака и вашите деца. Многу често првите бракови се распаѓаат затоа што сте биле премногу млади за да ја зацврстите вашата врска. Кога ќе сретнете некого на позрела возраст, на се ќе пристапите поинаку.

в
Се сожалувате за сегашниот партнер – ова размислување не води кон ништо. Не можеш да бидеш со некого затоа што ти е жал. Сожалувањето не е добро за никого. Треба да го почитувате партнерот и да го засновате бракот на взаемна поддршка, а не на сожалување.