Кој е неверен на партнерот?

Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма. Се разбира, еден од подобрите начини да го направите ова е редовно да ги тестираме нашите моќи на набљудување.

Освен што е извор на забава, решавањето на закачки има и бројни придобивки. Ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата. Загатките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите.

И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите. Денешната сложувалка е од љубовен карактер. Ваша задача е да откриете кој од овие луѓе е неверен на својот партнер. Можете ли да го најдете измамникот?

Невестата е неверна. Подава парче хартија зад нечиј грб.