Кој сака да даде отказ и да стане крал на овај остров? Работа која вклучува престол, меч и полевање кофи со пиво

Новата работа не може да помине без свечена церемонија, на која идниот крал Пиела ќе седне на тронот со рѓосан меч и шлем, додека неговите поданици ќе го полеваат со кофи пиво … Ако не ви пречи да живеете на тивок остров и сте подготвени да ги спакувате куферите за да станете сопственик на паб и да ја носите титулата „ Крал на островот Пил“ , можеби ќе ви се допадне британската понуда за работа.

Советот на округот Бароу објави конкурс за шеф на Ship Pub на островот Пил на северозападот на Англија, недалеку од пристанишниот град Бароу-ин-Фернес. Градскиот совет на Бароу бара вработен кој суверено ќе застане зад решетката од април следната година, на време за почетокот на новата сезона. Покрај управувањето со пабот , најсреќниот кандидат ќе мора да помага и во различни активности на островот поврзани со управувањето и одржувањето на островот, како и да решава проблеми како прекин на струја или намирници и да биде имун на честите временски промени.

Новиот бизнис не може да помине без свечена церемонија, на која идниот крал Пиела ќе седне на тронот со рѓосан меч и шлем, додека неговите поданици ќе го полеваат со кофи пиво.

To Piel, кој се протега на само 0,2 квадратни километри, води редовна линија само во текот на сезоната, од април до септември, со исклучоци како што се празниците. Туристите доаѓаат во текот на сезоната за викенд одмор или кампување, а островот е омилена дестинација за роденденски забави и други прослави. Со само десет постојани жители на островот, нема страв од гужви, особено вон сезона.

Претходниот крал на островот Стив Чатавеј владееше 13 години, но дојде време да го замени со нов ентузијаст.