Кравата не можела да престане да плаче за нејзиното исчезнато бебе кога низ оградата видела необична глетка

Не е важно дали мајката има две или четири деца, ако нешто не е во ред со нејзиното бебе, тогаш нејзиното срце е скршено и постојано се грижи.

Дури и кога мајките говеда се одвоени од своите бебиња, тие јасно покажуваат силна тага и вознемиреност. Таков е случајот со кравата Карма, која била спасена од прифатилиште за животни.

Светилиштето немаше поим дека претходниот сопственик на Карма всушност го сокрил нејзиното бебе Рохас од персоналот на светилиштето за да може да ја продаде откако ќе ја однесат Карма. Карма беше ужасно тажна и депресивна откако беше одвоена од нејзиното бебе и нејзиниот плач на вознемиреност се слушаше доцна во ноќта додека очајно ја бараше. Тогаш персоналот на светилиштето реши да влезе и да и помогне на сиромашната мајка крава…

Тие знаеја дека за доброто на Карма мораат да го најдат Рохас. Тие се вратија кај нејзиниот претходен сопственик и побараа таа да им го предаде Рохас за да биде со мајка му на која очајно и требаше и го бараше.

Кога камионот со Рохас стигна до засолништето, Карма веднаш сфати дека тоа е нејзиното малечко бебе. Таа почна да му вика и една секунда откако Рохас излезе од камионот, целиот мизерен и слаб и гладен, звукот што излезе од устата на Карма може да скрши срце.
Нема ништо посилно од врската помеѓу мајката и детето, без разлика дали е тоа крава или човек – мајката секогаш ќе се бори за своето дете, а овој настан е јасен доказ за тоа.

Сега мама Карма и нејзиното бебе Роха можат заедно да уживаат во слободата.