Крадецот влегол во автомобилот на старицата – таа решила да се пресмета на изненадувачки начин

Крадецот влегол во автомобил на 92-годишна жена. Наместо да му ги предаде сите пари, таа решила да се бори на изненадувачки начин. Вестите се полни со приказни за луѓе кои крадците ги фаќаат кога најмалку очекуваат. Но, тешко е да се замисли во таква ситуација, а особено е тешко да се каже како би реагирале доколку ни се случи вакво нешто. 92-годишната Полин Џејкоби станала жртва на крадец додека пазарела.

Наместо да му ги предаде сите пари, таа решила да се бори на изненадувачки начин. Одењето во продавница е вообичаена работа што луѓето ја работат без многу размислување. Толку многумина забораваат да ги држат очите отворени. Старата Полин отишла да пазарува намирници и ги спакувала во автомобилот кога завршила, а самата седнала зад воланот. Потоа се случи нешто неочекувано.

Мажот влезе во автомобилот и седна на совозачкото седиште. Побарал старицата да му ги предаде сите пари. Полин подоцна објасни дека одбила да му ги даде парите – му рекла три пати. Полин, која секојдневно ја чита Библијата, почнала да разговара со човекот. Таа му рекла: „Колку побрзо ме повредиш, толку побрзо ќе одам во рајот“. Таа, исто така, го поттикна да побара од Господа прошка: „Исус е во овој автомобил и оди со мене каде и да одам“.

Оваа приказна можеше да заврши многу лошо, но човекот почна да слуша што му кажува Полин. Таа му зборуваше за Исус цели 10 минути. Тогаш мажот и кажал што планира да направи таа вечер. Полин подоцна се присети: „Тој рече дека мислел дека вечерва ќе се моли дома. Му реков дека не мора да чека до вечер и дека може да се моли кога сака“. Пред да го испрати од автомобилот, Полин ја отворила својата чанта и му ги дала на човекот сите нејзини пари – 10 долари.

Го предупредила да не ги троши тие пари на алкохол. За возврат, мажот и се заблагодарил и ја бакнал во образ. Тогаш човекот се свртел и излегол од автомобилот. Вакви ситуации не се случуваат често. Во исто време, нема многу храбри луѓе како Полин Јакоби на која во таа ситуација ѝ помогнала верата во Бог.