Крадец провалил во куќата од старата баба – Таа изговорила само три зборови кои го натерале да побегни што е можно подалеку

Крадците често внимаваат на постарите и послабите луѓе Тие се идеален плен бидејќи делуваат немоќно. Сепак, крадците често се измамени во нивната проценка. Така, една 93-годишна жена од Лонг Ајленд решила да ја сврти приказната во своја полза.

Приказната започна со добивање покана од некој кој рече дека е нејзин внук. „Знаев дека тој е вистински измамник… Знаев само дека нема да ме изневери“. Измамникот ја известил дека е уапсен поради возење во пијана состојба. „Почна да ме вика бабо моја, а јас немам внук што вози, па знаев дека е измама.

„Му реков дека имам пари во куќата и претпоставував дека нема да падне на нив, а сепак тоа го повлече“.

Кога нејзиниот „внук“ дошол да ги земе парите, таа му дала куп хартиени парчиња во плик. Постарата жена веќе повикала полиција, која само чекала. Додека измамникот си заминал, полицијата го уапсила. И набргу неговиот вистински идентитет дојде до израз.

„93-годишата баба нема да ви дозволи да ја украдете“, искоментира таа на крајот.