Купувачите ги купиле сите крофни од продавницата за да може сопственикот да оди и да се грижи за својата болна сопруга

Сопственикот на продавница во САД Џон Чан и неговата сопруга Стела работат заедно 30 години. Тие побегнале од Камбоџа пред 30 години и по нивното пристигнување во САД ја отвориле оваа продавница. Тој има навистина добри клиенти и многу од нив доаѓаат секој ден.

Кога еден ден забележале дека Џон работи сам, клиентите знаеле дека нешто не е во ред. Кога прашале што се случило, тој им рекол дека неговата сопруга е многу болна и слаба. Она што сака е што побрзо да ја заврши работата за да може да си оди дома да се грижи за неа.

Џон ја завршува работата секој ден, ја затвора продавницата и брзо оди дома да се грижи за својата сопруга. Неговите соседи решиле да му помогнат со тоа што дошле и масовно купувале крофни за да може што побрзо да си оди дома.

Тие исто така започнаа кампања GoFundMe за да му помогнат да ги плати сите трошоци, но тој учтиво одби.