Кутрето се обидува да завие, но она што му излегува од грлото ги насмеа сопствениците до солзи!

Не е лесно да се биде кученце! Тешко е да соберете толку игра, храна и дремки во еден ден, а времето лета!

Затоа ова кученце хаски решило да го прескокне спиењето, да направи нешто многу поважно – завива. По толку вежбање, тој успеа да произведе звук. Меѓутоа, кога луѓето го слушнаа, им беше многу смешно.

Инаку, хаските сакаат да завиваат, тоа им е во крвта.

Тие ја наследиле оваа потреба од нивните предци волци, а луѓето кои имаат хаски за домашни миленици знаат колку тоа понекогаш може да биде исцрпувачко.

Проверете како ова мало момче го прави тоа.