Кучето во средината наеднаш ослепе. Тоа што неговите пријатели го прават за него секој ден не може да се плати! (ВИДЕО)

Ова куче по име Акита за жал ја загуби битката со глаукомот и мораше да му ги отстранат двете очи, овозможувајќи му на кучето да живее без болка и страдање.

Го изгубил видот, што е голем проблем за секој човек, а камоли за животно кое постојано е во движење.

Обично кучињата ги тренираме да бидат наши „екстра“ очи.

Сепак, овој случај е единствен до денешен ден по тоа што кучето има свои кучиња водичи, кои се грижат за него и го насочуваат кон куќата и оброкот.

Ова уште еднаш докажува дека кучињата се феноменални суштества кои им помагаат на сите!

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: