Кучето истрчало во морето и почнало да лае панично – Кога сопственикот сфатил зошто, веднаш потрчал

Беше многу убав ден за риболов и Рич од Велс реши да оди на локалниот брег заедно со своето куче Леја. Кога пристигнале, Рич бил воодушевен кога видел дека застанал да направи неколку фотографии. Тогаш наеднаш Леја забележа нешто и почна да трча кон морето, лаејќи за да го привлече вниманието на Рич.

Беше погласно од вообичаено и Рич не можеше да сфати што е тоа. Мислеше дека уловила риба или нашла нешто необично. Но, Леја всушност го молела Рич за помош.

Отишол на брегот да види за што се работи и ја забележал Леја како стои до некое животно. На прв поглед помислил дека се работи за мала ајкула, но кога видел за што се работи останал шокиран.

Она што беше на брегот беше бебе делфин. Беше целосно беспомошен и не можеше да се врати во морето. Рич го зеде младенчето и го испрати назад во морето, а потоа помина уште еден час со Леа на брегот за да види дали брановите ќе го вратат делфинот на брегот.