Кучето научи да оди на две нозе (ВИДЕО)

Со текот на времето, тој научи да оди со скокање Кога Кенти Пасек го посвои кучето на Декстер, нејзината среќа немаше крај, но девет месеци подоцна таа за малку ќе го изгубеше. Тоа беше ноќна мора. Декстер истрча од дворот и веднаш тргнавме во потрага по него, но тој побрза. Тој трчал по патот, и во еден момент излетал пред комбе со голема брзина, сериозно ги повредил предните нозе.

Веднаш го однесовме на ветеринар кој му го спаси животот, но Декстер тогаш ја загуби едната нога засекогаш, а другата беше ампутирана до коленото – изјави сопственикот за „Додо“. Неговото закрепнување беше долго, но Декстер остана весело куче. Со текот на времето, тој научи да оди за да може да скока, но бидејќи обожаваше да игра и истражува, брзо сфати дека тоа не му е доволно и дека ќе мора да се носи поинаку.

Иако сопственикот сметал дека тоа не е можно, Декстер научил да оди исправено исто како и луѓето – на две нозе и успешно одржувајќи рамнотежа. Кога првпат го видела како оди, сопственичката признала дека е шокирана

Бев шокирана и исплашена дека повторно ќе се повреди. Се сеќавам дека чувствував истовремено и восхит и загриженост. Тоа беше чудо – рече таа. Наскоро започна да објавува видеа од прошетките на Декстер на социјалните мрежи и тој стана ѕвезда на Интернет. Таа откри дека луѓето не можат да веруваат дека Декстер е вистинско куче и дека тој навистина може да оди како човек

@dexterdogouray

counter surfer #funnydogvideo #cantmakethisup #humor

♬ BGC Drama Effect – whozmanzz