Кучето секоја вечер оди по 1,6 километри за да донеси храна за своето семејство

Една жена на улица во Бразил секоја вечер се гледа со торба со храна која ја носи за своето семејство. Лилица била напуштена кога била кутре на буниште кое станало нејзин дом каде што живее со други животни, мачки, кучиња и кокошки. Таа родила и кученца кои подоцна биле посвоени. Еден ден била видена на оддалеченост од 1,6 километри и Лусија и дала да јаде.

Нејзе и се допадна, а после тоа се враќаше секоја вечер по повеќе. Наскоро Лусија почна да прави повеќе храна за да може да и ја даде и на Лилица. Двете се среќаваа секоја вечер, Лилица добиваше храна и се гушкаше. Лусија забележа дека Лилица е гладна, но сепак не го изеде целиот оброк и носеше со себе во што и да и донесеше Лусија. Еден ден Лусија тргнала по неа за да види каде носи храна, а кога видела како ја носи за да ја сподели со пријателите, и се скршило срцето.

Иако носела храна за своите малечки, таа им давала и на други четириножни пријатели. Ниту една ноќ не помина, а таа да не им донесе храна на оние што беа гладни. Оваа приказна многу брзо се прошири низ градот и докажува дека животните се многу сочувствителни.

Повеќе за оваа приказна погледнете во приложеното видео