Кучето чекаше пред прифатилиштето за животни некој да го спаси

Како и секој ден, Такис, познат спасувач на животни од Грција, дојде да ги нахрани кучињата во неговото засолниште. Врнеше силен дожд и ги забележа кучињата како непрестајно лаат како да гледаат нешто надвор од оградата на засолништето. Имаше што да види.

Во тревата пред прифатилиштето лежело куче и трпеливо чекало некој да го забележи. Трепереше од ветер и дожд, но за среќа не бегаше.

Такис ​​веднаш го внесе внатре да се исуши и да се стопли. Кучето се почувствува безбедно и веднаш заспа, како да знае каде да дојде и кој ќе му помогне.

Следниот ден се чувствувал многу подобро и почнал да го истражува просторот околу него. Такис ​​го нарече паметен. Погледнете го и видеото. Набрзо се спои со другите кучиња, си играше и весело мавташе со опашката. Да имаше повеќе луѓе како Такис ​​на светот, сигурно ќе живеевме на многу поубаво место.