Куче скитник ја прекина емисијата за да го утеши актерот кој се преправаше дека е повреден

Загрижено куче скитник прекина улична претстава за да утеши актер кој се преправаше дека е повреден. За време на неодамнешната театарска претстава во Измит, град во Турција, во сценариото стои дека ликот на актерот Нуман Ертугрул Узунсоја е убиен. Узунсој изјави за Додо : Ликот што го играв беше повреден и имаше големи болки. Падна од коњот и тешко дишеше.

Додека турскиот актер Узунсој лежеше на земја, неговото „страдање“ не помина незабележано. Загрижено куче скитник пријде од страна – ја прекина емисијата за да го утеши „повредениот“ странец.„Се чувствував топло на лицето. Отпрвин мислев дека мојот колега актер ми приоѓа“.

На актерот му се приближи куче скитник
Откако сфатил дека се работи за куче, трогнатиот Узунсој изјавил:„Бев многу среќен кога почувствував дека кучето се бакнува и многу допре. Изгледаше како ангел кој сакаше да ми помогне. Тоа беше многу емотивен момент за мене. Не го очекував тоа“. На никого не му пречеше паузата во продавницата. Напротив, реакцијата на прекинот на кучето скитник била сосема спротивна.

„Кучето им се допадна на моите колеги изведувачи и публиката беше многу среќна. Сите уживаа“. Еден член на актерската екипа на крајот го придружуваше слаткото куче надвор од сцената, каде што остана некое време пред да замине. Узунсој, сепак, се надева дека нивниот состанок тој ден е само првиот од многуте што ќе дојдат.

Таа сака да се поврзе со кученцето и да му помогне да најде дом. Узунсој изјави за Додо: „Следниот ден отидов на истото место, барајќи го. Луѓето ми рекоа дека обично е таму. Денеска пак заминав. Ќе го барам додека не го најдам. Отсекогаш сум сакал животни“, рече Узунсој.