Кучињата изеле добитно лото ливче, но сопствениците сепак ги добиле парите

Двојката има две кучиња. Apple има 11 месеци, а Џек два месеци

Брачен пар во американската сојузна држава Орегон успеал да ја добие својата добивка на лотарија и покрај тоа што нивното куче им го изело ливчето.

Можеби звучи како совршен изговор за заборавена домашна задача, но еден пар во Салем, Орегон, всушност наишол на многу важно и многу изџвакано парче хартија.

Двојката има две кучиња. Apple има 11 месеци, а Џек два месеци.

– Поради некоја причина, го оставивме лозот на каучот и тие одлучија дека е вкусно. Отидов во кревет и, кога се разбудив, таа беше изедена до тој степен што мислев дека не може да се провери. Но, мојот сопруг мислеше дека тоа е смешно и некој може добро да се насмее, во најмала рака“, изјави Рејчел Ламет за лотаријата во Орегон.

Лотаријата во Орегон можеше да ги собере сите искинати парчиња од ливчето за да го потврди, а лозот навистина беше добитник, и покрај тоа што Рејчел и нејзиниот сопруг Нејтан ги освоија само осум долари.

– Тоа е премногу смешно. Дефинитивно им купуваме повеќе играчки за џвакање, поминуваат низ многу. „Ги сакаме, но понекогаш се луди“, рекла Рејчел, а претставниците на лотаријата препорачуваат да ги чувате билетите подалеку од дофат на вашите миленици.