Лаура дошла до идеја: го издава својот сопруг на други жени

Мајката на три деца ја добила идејата кога на интернет видела како еден човек заработува за живот, собирајќи мебел за другите

Мама Лаура Јанг лансираше сопствена услуга „Изнај го мојот убав сопруг“ за да го подобри буџетот на домаќинството поради зголемените трошоци за живот.

Мајката на три деца ја добила идејата кога на интернет видела како еден човек заработува за живот, собирајќи мебел за другите. Лора веднаш помисли на својот 41-годишен сопруг Џејмс, кој е талентиран и темелен во секоја работа.

Домаќинката раскажа како Џејмс го преуредил нивниот дом, правејќи кревети по нарачка, вклучително и семеен кревет со голема големина за кога нивните деца одбивале да спијат сами навечер. Тој, исто така, ја опреми кујната и ја направи овалната маса, а вешт е и за сликање, украсување, поплочување и теписонирање.

– Добар е во се околу куќата и градината, па си помислив зошто да не ги искористам тие вештини и да го изнајдам – ​​вели Лаура.

Таа ја основаше веб-страницата „Rent My Handy Husband“ и се рекламираше.

– Луѓето се искрено заинтересирани. Имаше неколку кои добија погрешен впечаток и мислеа дека го ангажирав Џејмс за нешто сосема друго. „Дури и со зголемените трошоци за живот, не планирам да го сторам тоа“, вели таа.

Сепак, повеќето сметаат дека нејзината идеја е одлична бидејќи рекоа дека понекогаш е тешко да се натераат градежниците да прифатат мали работни места бидејќи не се заинтересирани.

– Џејмс е совршен за работи како што се склопување мебел, поставување трамболини, градење полици и слични работи. Понекогаш е побрзо и полесно да ангажираме некој да ја работи работата што ја чекавме нашите сопрузи – додава тој.

– Ти создавај, а јас ќе градам – ​​вели Џејмс. Според скицата, тој може да направи кревети на спрат за деца, како и мебел по нарачка, идеален за семејство.

Џејмс планира да се врати на колеџ за да студира и ќе ја вклопи оваа работа меѓу неговите студии за да ги надополни приходите на семејството.

– Отсекогаш имал голем интерес за градење и создавање. Добро го искористив со текот на годините градејќи семеен дом и помагајќи им на пријателите и семејството. Неговиот сегашен проект за домот е изградба на сопствена кујна на отворено за летните денови – вели Лаура.