Лекарите му го спасиле животот на бездомникот, а потоа направиле нешто прекрасно

Лекарите со операција му го спасиле животот на бездомникот, а потоа направиле прекрасна работа што не го оставиле така, туку му го обезбедиле домот. Пред една година Мек Симонс ја загуби работата и на крајот се соочи со бездомништво со својот син Џон. Кога имал 17 години, Мек и подарил бубрег на својата тешко болна сестра Танита. За жал, Танита почина неколку години подоцна, а потоа Мек доживеа бубрежна инсуфициенција.

Сепак, тој работеше додека не можеше повеќе да ја поднесе болката. „Порано доаѓав на работа и едноставно морав да престанам да работам бидејќи имав многу болки“, рече тој. Здравјето му се влошило. Мек наскоро повеќе не можеше да оди и мораше да ја напушти работата, што ја влоши неговата финансиска состојба. Единственото нешто на што Мек можеше да смета беше поддршката од неговиот син.

„Тој рече: „Тато, ако ти останеш бездомник, јас ќе останам бездомник со тебе“. Реков: „Човеку, добро те воспитав“. Наместо да живеат на улица, таткото и синот собрале пари за да се преселат од Вашингтон во Питсбург. Мек ненадејно заврши во одделот за итни случаи во болницата UPMC McKeesport. Таму лекарите откриле блокада на аортата за која била потребна операција. На изненадување на Мек, лекарите го увериле дека по операцијата ќе може повторно да оди!

Лекарите го оперирале и потоа направиле нешто попрекрасно. Керол Мадија, член на медицинскиот тим на Мек во UPMC McKeesport, рече дека кога дознале за неговата животна ситуација, знаеле дека мора да му помогнат да застане на нозе – буквално и преносно! „По неговата голема операција преку социјалните работници дознавме дека се соочува со можна бездомничка ситуација. Неговата животна ситуација не беше многу добра“, рече таа.

Џон и Мек добија привремено сместување откако Мек излезе од болница, а потоа обезбедија постојан дом за таткото и синот! Мек и Џон велат дека работата на болницата била голем благослов што ги променил нивните животи.

„Минатата година никогаш не би помислил дека тоа ќе се случи“, рече синот Џон. „Да се ​​живее во нов дом е неверојатно, нема да лажам. Еден многу благодарен Мек додаде: „Да можам повторно да одам затоа што не можев да одам во ова време минатата година е навистина благослов“.