Лекарите ја испратиле дома и и рекле дека нејзиното неродено бебе нема да преживее, таа го спасила животот на момчето со неверојатен метод

Кога на Луизи Адамс и пукна водењакот во 22-та недела од бременоста, ситуацијата беше исклучително лоша. Лекарите не можеле да направат ништо бидејќи бебето немало 24 недели. Ја испратиле дома и и рекле дека нејзиното неродено бебе нема да преживее. Но, Луиза не сакаше да се откаже. Откако го истражила нејзиниот случај, таа одлучила да пие по 12 литри вода дневно и со тоа го спасила животот на своето момче.

Страшна вест
Луиз и нејзиниот сопруг Џек знаеле дека не е добро кога и пукнал водењакот. Но, парот бил шокиран од зборовите на докторот. „Се што можеа да направат е да ја следат мојата состојба во болница и да чекаат за абортусот за кој рекоа дека ќе се случи за неколку дена“, се сеќава Луиз.

Лекарите рекоа дека нивниот нероден син има само 5% шанси да преживее. Но, срцето на Луиза го кажа спротивното. „Можев да почувствувам како моето бебе се движи“, рече таа. „Не можев само да чекам и да не се обидам да го спасам“. Луиз бараше совет на Интернет. Таа откри дека во други земји, жените во слична ситуација биле ставани на инфузија за да се надомести дополнителната течност што ја изгубиле плодовата вода.

„Колку повеќе мајката пие, толку повеќе бебето пие и уринира“, објаснува таа. „Бидејќи урината на бебето е одличен извор на плодова вода во втората половина од бременоста, се чинеше логично дека внесот на течности ќе помогне“. Нејзиното истражување покажало дека најдобро е да се пијат 12 литри вода дневно. Тоа е многу вода дневно. Но, Луиз била решена да направи се за да го спаси своето бебе. Мислела дека ако стигне до 24-та недела, нејзиното бебе ќе има поголеми шанси да преживее.

Лекарите и акушерките беа скептични и не ми даваа надеж“, рече таа. Но, немав што да изгубам“. Така, Луиз ги поминуваше деновите одморајќи се и пиејќи. Тоа беше застрашувачка задача, но таа беше упорна. „Одвоен сум од остатокот од светот. „Не беше лесно да се пијат 12 литри вода дневно“, се сеќава Луиз.

Откако достигна 24-та недела, лекарите и дадоа стероиди за да го зајакнат развојот на белите дробови на Џозеф и антибиотици против инфекцијата. Луиз сето тоа време пиела 12 литри вода дневно. Среќно, здраво бебе. Луиз го родила Џозеф во раниот 8-ми месец од бременоста. Роден е со здрави 2,5 килограми.

„Кога го слушнавме како плаче, бевме пресреќни“, изјавила неговата мајка. „Беше совршен и толку добро се држеше што по една недела беше пуштен дома“. Ова е доказ дека Бог има поголеми планови за ова момче. Убавото насмеано момче сега има 6 месеци и е сосема здраво.

Ова мало ангелче покажа дека лекарите грешат. И тој докажа дека неговата мајка, која беше подготвена да направи се за да го спаси своето бебе, е во право.