Лука (20) пронашол паричник со 6.000 евра: Вратил се, а кога му понудиле награда, испаднал дека е тотален цар!

Лука Станковиќ од Младеновац пред неколку дена во близина на општина Младеновац, во близина на автобуската постојка пронашол паричник со 6.000 евра.

Како што вели, ниту една секунда не му паднало на памет да си земе, но без размислување отишол во СУП Младеновиќ и пријавил што се случило.

Лука во тој момент бил со пријателите Никола Јаниќијевиќ и Немања Живановиќ, кој исто така му дал поддршка на пријателот дека веднаш треба да му ги врати парите на тој што ги изгубил.Полицијата брзо го пронашла несреќниот човек кој ги загубил парите, благодарение на лична карта која била во паричникот. Човекот кој ги изгубил парите ги позајмил за да го поправи некои работи по дома.

На Лука му понудил награда од човек, а потоа овој човек испаднал дека е тотален цар – парите не ги земал!

Неговиот потег ги воодушеви сите, а многумина останаа без зборови кога сфатија колку добри и чесни луѓе има – тоа е вистинска реткост во денешно време.

Лука има 20 години и живее во Младеновац. Тој работи како автомеханичар, а за Телеграф раскажува за редоследот на овие настани:

-Бев со двајца пријатели кога ги најдов парите. Тој буквално „лежеше“ на патот. Тоа е нешто неописливо, не ми паднало на памет да ги задржам парите, затоа што никогаш не се знае дали истиот човек позајмил, продал нешто, можеби и ги однел парите дома од фирмата. Веднаш сакав сè назад. Човекот бил пресреќен и не можел да поверува што му се случило и сета болка што го снашла. Станавме големи пријатели и моето лице остана чисто – изјави овој скромен, прекрасен млад човек чиј пример секој треба да го следи.

Браво, Лука, Србија има со кого да се гордее!