Луѓето на плажата забележале нешто многу необично, а кога сфатиле за што се работи веднаш тргнале во спасувачка мисија

Секој од нас има своја рутина кога одиме на плажа. Некои луѓе сакаат малку да се сончаат, некои со нетрпение очекуваат да влезат во вода и да пливаат додека некои едноставно сакаат да седат во плитка вода и да уживаат во атмосферата околу нив.

Она што е ретко е да се забележи нешто многу големо на плажата. Група луѓе во Аргентина забележале такво нешто и решиле подобро да погледнат и да откријат за што се работи. Голем грбав кит се насука на плажата и не можеше да се врати во водата.

Група од околу 30 луѓе веднаш решиле да му помогнат на ова несреќно животно. Иако не знаеле како китот се нашол во ваква ситуација, единствено нешто што ги интересирало е тој да се врати во водата. Причината поради која се насука најверојатно била загадената вода поради која го загубил курсот.

Бидејќи грбавите китови се многу големи животни, ниту 30 луѓе не се доволни само да ги турнат назад во океанот. Тогаш забележале нешто што може да им биде од голема помош.Погледнете го ова видео и дознајте како го вратиле ова прекрасно животно во морето: