Мажот е снимен како стои на работ на опасна карпа и го шокираше интернетот

24-годишниот професионален авантурист Скот Крејди ја откри својата љубов кон екстремните спортови додека студирал.

Тој тренира качување веќе пет години, така што овој негов потег не е само непромислен потег на дете желно за внимание.

Видеото е снимено за време на освојувањето на еден од врвовите во Колорадо и ќе ви влее страв во коските доколку се плашите од висина, објави порталот „Индекс.хр“.