Мажот му го спасил животот на бебето во неговите помлади денови, а 17 години подоцна добил неочекуван повик

Мајк Хјуз работеше како пожарникар долги години, но еден пожар ќе го памети до крајот на животот. Во 1998 година добиле повик за запалена куќа.

Успеал да го спаси бебето кое останало во неговото креветче и станал вистински херој. Цели 17 години подоцна, тој доби покана што никогаш не ја очекуваше.

Девојката што ја спасил тој ден го поканила на нејзината матура. Сакала човекот кој и го спасил животот да присуствува на овој важен настан во нејзиниот живот.