Мажот поднел барање за развод 5 дена откако неговата сопруга била парализирана, но следел голем пресврт

Сопругот поднел барање за развод само пет дена откако неговата сопруга останала парализирана. Иако изгубила секаква надеж за живот, следел голем пресврт.По тешкиот мозочен удар што ја парализираше од половината надолу во март 2015 година, Риона Кели не очекуваше дека некогаш ќе биде повторно среќна. Сè уште лежејќи во кревет пет дена по мозочниот удар, сопругот на Риона, Ричард, со кого таа помина 14 години, поднесе барање за развод откако дозна дека неговата сопруга никогаш нема да го врати чувството во неговите нозе. „Откако тој поднесе барање за развод, јас останав сосема сама“, изјави Риона.

Кога ќе ѝ кажат дека ќе и требаат месеци, ако не и години, да закрепне, Риона признава дека била подготвена да се откаже од се. Знаев дека морам да бидам силна за моите деца“, рече таа. Тоа беше единствената мотивација што ја имаше за исцелување. „Првиот пат кога излегов во инвалидска количка мислев дека сите ме гледаат; „Го мразев тоа и се мразев себеси“, рече таа. „Да можам да бирам, би си го одземал животот, не сакав повеќе да живеам.

Во јануари 2016 година, Риона објави оглас на Фејсбук во потрага по личен тренер кој ќе и помогне да ја врати силата, а нејзините пријатели и го препорачаа Кит Мејсон.Поранешниот американски фудбалер и помогна на Фиона повторно да прооди и останаа во контакт и по завршувањето на договорот, што доведе до продлабочување на нивната врска. Риона вели дека била шокирана што еден „прекрасен американски фудбалер“ би сакал да биде со „жена со хендикеп“ како неа. Но, Кит рече дека Риона го инспирира. Ја охрабрува секој ден и ги разбира нејзините болки и победи.

„Заедно сме 11 месеци, децата навистина го сакаат и конечно се чувствувам како да го живеам животот што го заслужувам. По мозочниот удар, Риона изјавува дека се чувствувала како нејзиниот живот да е завршен. Но, гледајќи ги овие настани, тоа беше само почеток на нејзиниот живот.Таа пронашла љубов и открила нова страст по снимањето на нејзината прва ТВ реклама со Models of Diversity.Истрчала и два маратони во својата инвалидска количка, која сега ја користи само за да поминува долги растојанија. „Гледајќи наназад, мојата несреќа беше и најдоброто нешто што ми се случило.