Маж прегрна тажна жена на улица и нејзината реакција го расплака светот

Мажот прегрнал тажна жена која се движела по улица, а нејзината реакција го расплакала светот. Снимката е направена на безбедносна домашна камера. Неодамна, Алдон О’Нил сподели трогателно видео на социјалните мрежи. Снимката е направена на безбедносна домашна камера.

Тој напиша: „Од 2011 година, гледам постара двојка како шета по населбата секое утро и навечер. Секогаш ги имаа истите јакни, големи нови патики и стапчиња во рацете. Секој ден ни маваа и ни праќаа бакнежи на кучињата. Секогаш велеа дека е убав ден иако понекогаш шетаа на дожд без чадор. Никогаш не сме размениле имиња, но знаев каде живеат и тие знаеја каде живееме јас и момчињата“.

Тогаш Алдон рече дека е 2015 година. Тој рече дека се враќал со својот џип од плажата со својот доберман Арес. Тој ја вклучи насловната страница на „The Way You Look Tonight“ во изведба на Maroon 5. Музиката ечеше додека тој се сврте на улица. Потоа го видел парот како шета во исти јакни и со стапови. Од срце му се смееја.

Алдон веднаш почнал да ја намалува музиката, но постариот му рекол да ја вклучи. Кога излегол од џипот, постариот рекол: „Навистина е прекрасно да се слуша како некој од помладите слуша такви песни“. Потоа ја фатил сопругата за рака и ја искривил во нејзините големи бели патики.

Оттогаш, тие поминуваа покрај неговата куќа и танцуваа на музиката што ја свиреше Алдон. Неодамна Алдон си ја наводнуваше свежата трева во дворот кога го слушна познатиот звук на неговата јакна. Тоа беше само жена. Тој замавна по неа, на што таа замавна. Тој на шега ја праша: „Каде е подобрата половина? Таа му пријде, одмавнувајќи со главата и гледајќи го низ нејзините големи очила.

„Веќе го немам“, рече таа со растреперен глас. Многу му беше тешко да го слушне тоа. Тој промрморе: “Госпоѓо?” Се сврти со солзи што течеа под тие големи очила.

„Ништо повеќе не кажавме, само се прегрнавме“, напиша Алдон, „Силно се прегрнавме. Како да ми беше мајка или баба“. Таа за момент заплака на неговите гради и рече: „Само се обидувам да ги направиме работите што ги направивме заедно за да се чувствувам како да е сè уште таму“ Таа прегратка ми требаше повеќе отколку што можете да замислите. Ви благодариме за целата музика“.

Ова е вистинската лекција за нас – постојано се сакаме и се гушкаме затоа што никогаш не знаеме кога ни е редот да одиме кај Небесниот Отец.