МАЛКУ ЛУЃЕ ВИДЕЛЕ ДОСЕГА: Еве како изгледа куќата на Дрина одвнатре! (ВИДЕО)

Сигурни сме дека во регионот има само мал број луѓе кои не знаат за популарната куќа на Дрина. Дефинитивно е една од најобоените градби во последните години, а светските медиуми често пишуваа за нејзината убавина и необичното место каде што се наоѓа.

Сепак, она што е многу интересно за популарната куќа е фактот што малкумина знаат како изгледа одвнатре. Сега, познатата куќа на карпа постои со децении и се наоѓа на границата меѓу Босна и Србија, а стана еден вид симбол на Бајина Баста.

А Радован Ковач ни покажа како изгледа неговата внатрешност, што можете да го погледнете во видеото подолу.