Малото девојче победи на подиумот – непознат човек се обидува да се натпреварува со неа, но победата дефинитивно е нејзина

Секогаш мора да има кој да го скрши мразот на подиумот. Таа е првата личност што ја оставила чинијата и се оддалечила од трпезата за храна. Човек кој ја „сака оваа песна“ и победува на подиумот – сам. Ги сакам овие танцови ликови – потребна е самодоверба за да танцуваш прво пред сите присутни.

Тоа се луѓето на кои можеме да се потпреме за да започнеме и да им покажеме на нас останатите што седиме на маса или во мали групи што пропуштаме. Штом започна песната на Боб Марли „Stir It Up“, ова мало девојче веќе беше на подиумот и ги покажуваше своите танцови чекори. Тоа е таа личност што и е потребна на секоја партија.

Нејзината енергија е заразна додека се наведнува на страна, со широка насмевка на лицето. Таа дури удира во воздухот, движејќи ги рацете горе-долу додека се насмевнува. Таа ги движи нозете, кревајќи ги високо кога друго лице и се придружува на подиумот, постар маж со сламена шапка и смешни танцови движења се обидува да и се доближи и да ја забавува.

Песната завршува и таа е воодушевена, плескајќи со рацете. Се надеваме дека и понатаму ќе биде полна со живот на забавите. Малото девојче прави уште еден последен потег кој одлично го комплетира нејзиниот настап. Погледнете го крајот на нејзиниот настап за да видите како завршува танцот со оваа песна на Боб Марли.