Мама го дала својот син на посвојување, а после 45 години повторно го запознала

Мајка и син се гушкале речиси 20 минути. Беа полни со емоции. Мама го дала својот син на посвојување пред 45 години бидејќи не можела да се грижи за него. По долго време повторно го сретнала. Да се ​​биде одвоен од биолошкиот родител е навистина уникатно искуство. Без разлика низ што ќе помине човекот, прашањето „кои се моите родители“ постојано се враќа.

Понекогаш на човекот му треба многу долго време да ги најде своите биолошки родители, во овој случај тоа беше 45 години. Вес Фенер ја пронашол и ја запознал својата биолошка мајка по 45 години разделба. Бренда Ван Сикл го даде Вес на посвојување во 1975 година. „Го гледав 15 минути пред да го одведат медицинските сестри. Беше многу тешко. Кога би можела да се грижам за него, би го оставила крај себе. Но, не би било во ред со него да го оставам со мене“, сподели Бренда.

Таа рече дека нејзиниот живот тогаш, кога била тинејџерка, бил многу нестабилен и не можела да се грижи за мало бебе. По некое време, таа се смири, се омажи и сега работи во одделот за информирање на полицијата во Арлингтон. Еден ден и заѕвони телефонот – добила многу необичен повик. Таа не го препознала гласот, но од другата страна бил нејзиниот син Вес Фенер од Њу Орлеанс.

„Тоа беше многу чуден прв разговор. Не очекував повик на работа и реченица: „Здраво, дали во 1975 година остави дете на посвојување?“, сподели Бренда. Бренда и Вес останаа во контакт и решија да се сретнат во хотел во Терел. Бренда чекаше на паркингот кога слушна глас зад неа: „Мамо, јас сум“. Тогаш сфатила дека нејзиниот син е зад неа.

„Нормално, не плачам“, рече Вес, „Но, тоа беше исклучок. Како да се гледам себеси, малку постара верзија од себе, во огледалото“.
Мајка и син се гушкале речиси 20 минути. Беа полни со емоции. Многу малку посвоени деца можат да доживеат нешто такво. Бренда и Вес се обидоа да се поврзат претходно, но безуспешно. Бренда имаше само извод од матичната книга на родените на Вес и фактот дека тој е роден во округот Тарант.

Вес се обидуваше да стапи во контакт со неа 10 години, но тој секогаш се двоумеше. По 45 години мајка и син се обидуваат да го надополнат изгубеното време. Тие подобро се запознале, а Бренда го запознала и нејзиниот 9-годишен внук, кој бил само шлаг на тортата. Таа е неописливо горда на својот син, кој стана прекрасен татко и сопруг.

Таа рече: „Ја знаете работата за природата и негувањето. Па, испадна дека ја слушаме потполно истата музика, ги гледаме истите филмови и ја имаме истата смисла за хумор. Да, тој е дефинитивно мој“. Бренда заклучи: „Запознавањето со него не е крај на патувањето, туку продолжување на патувањето“.

Се надеваме дека ова дуо има уште многу години да се поврзе и да го надомести изгубеното време.