Мама доживеа шок за време на ултразвук: Немаше поим каква сцена ќе види

Мама Ешли Нес добила вистински шок на ултразвукот. Немала поим дека ќе ја дочека сцена која се гледа во 1 од 70 милиони бремености. Сфаќањето дека очекувате близнаци може да биде шок за некои мајки, но замислете какво изненадување доживеала една мајка кога открила дека не чека едно, туку две множества близнаци.

Ешли Нес призна дека на почетокот било шок кога дознала дека воопшто е бремена. Две недели подоцна направила рутински ултразвук и открила дека нешто необично се случува. „Бевме само јас и техничарот, таа седи таму и ме снима, а потоа пишува „А Б“, па јас ја гледам и прашувам: „Чекај, чекај, дали носам близнаци?“. „Ох, душо, носиш четири бебиња“, изјави Нес за Boston.com, додавајќи дека е убедена дека ќе се онесвести.

Тоа не беше крајот на изненадувањата. Нес подоцна дознала дека всушност очекува две групи идентични близнаци: две момчиња и две девојчиња.
Шансите за природно зачнување четворки се екстремно мали, а веројатноста е проценета помеѓу 1 на 700.000 и 1 на 1 милион. Шансите за зачнување две групи идентични близнаци во една бременост се 1 на 70 милиони.

Бебе ќе му се придружи на семејството кое веќе има четири деца, ќерката која ја има од претходната врска и трите деца на нејзиното момче Вал, сите на возраст меѓу 7 и 24 години. Нес рече дека нејзиното семејство е воодушевено од веста, додавајќи дека тоа ја натерало да размислува за спонтани абортуси кои претходно ги имала.

„Претходно имав четири спонтани абортуси. „Мојата баба почина во јануари, а јас дознав дека сум бремена веднаш пред тоа, така што ова ми изгледа како подарок од неа што може да ги надомести загубите што ги претрпев“, изјави таа за „Добро утро Америка“.

Бебињата треба да се родат на 18 октомври, но бидејќи се работи за ризична бременост, нејзините лекари сакаат таа да се породи во 32-та недела, значи од средината до крајот на август.

Идната мајка на осум деца веќе одбрала имиња за бебињата. „Двете девојчиња се Чесли и Четам, а двете момчиња се Ченс и Честон“, изјави таа за WJAR.