Мама реши да покаже како полицаецот се однесувал со момчето

Една мајка фотографирала како полицаецот се однесувал со момчето на минување и решила тоа да им го покаже на сите на социјалните мрежи. Многу полицајци ги имаат истите должности – спречување криминал, интервенција при криминал и одржување на редот и законот. Нивната најважна работа е да ја заштитат пошироката јавност и тоа го очекуваме од нив. Иако довербата во полицијата во последно време е намалена, особено кога ја гледаме неодамнешната ситуација во Америка, некои од полицајците ја покажуваат и другата страна на таа паричка. Неодамнешниот настан во Флорида е вистински показател дека полицајците се многу повеќе од службениците за спроведување на законот.

Џенет Балестриеро возела автомобил со лекарски преглед кога се случила сообраќајна несреќа во која учествувале три автомобили и едно дете. Несреќата сама по себе не била голема, но набрзо на лице место пристигнале многу полицајци. Џенет тогаш забележала нешто што морала да запише. Еден полицаец бил со момче кое било во еден од автомобилите кои се судриле. Малото момче било видно потресено, но полицаецот добро реагирал.

Го фати за рака и го одведе до работ на патот. Потоа седна со него на тротоарот и почна да зборува за омилениот лик од Дизни на момчето. Тој си играше со противпожарното возило на момчето и беше јасно дека момчето почна да се чувствува многу подобро. Разговараше со полицаецот и малку се насмевна. Ова „добро дело“ го фотографирала Џенет и го објавила на официјалната страница на полициската станица на која и припаѓал споменатиот полицаец.

Дали некој ја гледа добрината на тој полицаец?
Џенет покрај фотографијата напишала: „Сообраќајните несреќи можат да бидат страшни, особено за децата. Оваа сцена ме разнежни и се прашував дали некој друг ја видел добрината на тој полицаец“. Па, по неговото објавување, илјадници луѓе ја видоа неговата добрина. Многумина оставија многу убави коментари, а еден од нив гласеше: „Благодарам, полицаец, за љубезноста, иако тоа не го направи заради публицитет. Сакавте само да го смирите малото момче. Имате навистина добро срце“.

Станицата подоцна објави дека полицаецот се вика Брајан Доерти и напишаа: „Многу сме горди на нашите полицајци. Вакви работи често се случуваат, но тие ретко излегуваат во јавноста“.
За среќа, во несреќата нема повредени и добивме шанса да го видиме доброто срце на еден полицаец. Џенет беше апсолутно во право кога напиша: „Се обидувам да најдам малку добрина во светот што полудува“.

Џенет реши да направи уште една работа во чест на добар полицаец. Таа се приклучи на проектот Kindness Rock во кој луѓето пишуваат различни позитивни пораки на камења и ги оставаат на улица за другите да ги најдат. Еден од нив сега е посветен на полицаецот од оваа прекрасна приказна.