Мама (101) го замолила синот да го запре автомобилот -за да си поигра во снегот

Еден син по име Арман и приреди забава на својата мајка, која има дури 101 година, на многу едноставен начин.

Додека ја возел мајка си Албина, таа го замолила да го запре автомобилот на среде пат. Сакаше да излезе во снегот и да го погледне пејзажот.

Арман набрзина ја извади камерата и сними се, па објасни: „Многу го успорив снимањето само за да имам време малку да ја објаснам позадината. Врнеше малку, но видовме дека нивото на снегот е многу ниско, па решивме да го продолжиме патувањето.

Но, пред да можам повторно да тргнам, вратата се отвори и мама излета надвор. Кога имате 101-годишна мајка, добра идеја е да имате камера во близина за овие посебни моменти – а ова е еден од нив“, рече тој.

Во 2018 година, Арман повторно коментираше на видеото: „Тоа беше пред три години кога мама си играше во снегот. Во 2018 имаше 104 години и беше многу добро, замислете“.