„Мамо, многу ме боли стомакот…“: Девојче(12) отишло кај другарката, а тоа што се случило таму…

Таа опиша како се чувствувала кога нејзината ќерка и кажала како го поминувала времето со својата другарка. Една анонимна жена ја споделила својата исповед на страница на која луѓето секојдневно споделуваат искуства и бараат совет. Имено, таа опишала како се чувствувала кога нејзината ќерка и раскажала како го поминала времето со својата пријателка од одделот.

Неодамна, моето 12-годишно дете отиде после училиште директно кај едно девојче од класот, за да и помогне во задачите по математика. Ја познавам нејзината мајка и ја имам на Фејсбук. Во суштина, остана таму 3 и пол часа и штом влезе дома, седна на масата: „Мамо, многу сум гладна, ме боли стомакот од глад. „Ја прашав дали палачинките што ги направи нејзината тетка не се во ред, бидејќи таа стави фотографија на својата приказна на Фејсбук со палачинки“, напишала жената, а потоа раскажала како се чувствувала кога нејзината ќерка и кажала што всушност се случило:

Моето девојче вели: „Убаво мирисаа, тетката ме замоли да чекам во собата додека нејзината ќерка јади“. Солзи ми течеа во очите. На фотографијата имаше најмалку 30 палачинки. Да дадеше барем една на дете кое кај неа појде гладно после 6 часот, или барем да понуди парче леб и путер, моето дете не е пребирливо. Какви времиња дојдоа за плачење – го објави овој поразителен факт.

Како го коментирате потегот на оваа жена која оставила туѓо дете да гладува? Дали можеби сте биле сведоци на слична ситуација?