МАРИЈА наведе 16 причини зошто НЕ САКА ДЕЦА: Збеснаа некои луѓе, но многумина се сложија со неа!

Се чини дека во последно време се повеќе млади се одлучуваат да живеат без деца, а причините за тоа се различни МАРИЈА наведе 16 причини зошто НЕ САКА ДЕЦА: Збесна некои луѓе, но многумина се сложија со неа!

Една од нив е девојката Марија, која наиде на бројни критики откако призна дека не сака да има деца. Сега таа објави видео на TikTok и објасни зошто одлучила да живее без деца.

Таа едноставно не ги сака. Не сака да помине низ бременост “Не сакам мојот стомак да расте, не сакам телото да ми се промени, органите да ми се движат, нешто ќе биде заглавено таму девет месеци. Застрашувачки работи можат да им се случат на жените за време на бременоста – можете да изгубите заби, вие може да изгуби коса“, рекла таа и додала дека не сака да поминува низ тоа.

Страв дека нема да и се допаднат нејзините деца Апокалипса Светот е лошо место Не сака да помине низ породување “Жените умираат за време на породувањето. Ти си искината, а потоа лекарите те шијат и додаваат дополнителен бод за твојот сопруг за да може да ужива. Дали тоа звучи како добро време? Не”.

Нема изразен мајчински инстинкт Уште како дете не сонувала да стане мајка Не сака да менува пелени Не ѝ се допаѓа тоа што бременоста го прави со нејзините гради Сака да се грижи за туѓите деца, бидејќи може да ги врати назад Децата бараат Децата се скапи Дијабетесот може да се развие за време на бременоста

Губење на слободата Таа накратко ја објасни секоја од наведените причини. Сепак, на нејзино изненадување, овојпат имаше многу кои и дадоа поддршка.

„Се согласувам со секој збор“, „Многу зрело од тебе – посакувам сите да беа толку совесни пред да имаат деца“, „Кога ќе размислам, лудо е жените да се оправдуваат што не сакаат деца“, некои се од коментарите.