Мачката му е поважна од својата бремена сопруга – Сопругата е алергична на домашни миленичиња, а тој не ја дава својата мачка

Анонимен маж доби поделени мислења на Интернет откако призна дека и рекол на својата бремена сопруга да се исели откако таа развила алергија на неговата мачка бидејќи тој одбил да го врати домашното милениче. Тој и предложил тој и неговата сопруга да се иселат од нивната куќа додека таа е бремена со нивното прво дете бидејќи развила алергија на неговата мачка, а тој не сака повторно да посвои домашно милениче.

Човекот во објава на Редит објасни дека неговата сопруга почнала да има алергија на мачка дури откако забременила, и иако сака тој да се ослободи од мачката за да престане да кива, тој не сака да го прави тоа. Наместо тоа, идниот татко смета дека најдобро е тој и неговата сопруга за време на бременоста да се вселат во куќата на нејзините родители, за да видат дали алергиите ќе исчезнат по раѓањето на бебето.

Барање компромис
Тој во својата објава напиша: „Со сопругата се познавам седум години, четири сме во брак, а таа е во шестиот месец од бременоста со нашето прво дете. Имам мачка која може да се чува само внатре, која e израсната од maло маче до нејзината сегашна 16-та година. Сопругата и јас сме единствените луѓе со кои таа е редовно. Жена ми наеднаш разви алергија на мачка. Разговаравме со нашиот лекар и тој рече дека тоа може да се случи понекогаш“.

Тој потоа додаде: „Мојата сопруга сака да ја вратам мојата мачка дома. Не сакам да го правам тоа, таа е стара, таа ме знае само мене и мојата сопруга, таа го знае само нашиот дом, таа не била околу други луѓе или животни. Мислам дека ќе биде многу стресно за неа на оваа возраст, тоа може само да ја убие“. Човекот рекол дека би бил подготвен да размисли за повторно посвојување на мачката откако ќе дојде бебето кај него, доколку алергиите продолжат, но пред тоа нема да попушти по тоа прашање.

Тој додаде: „И понудив на мојата сопруга компромис. Можеме да останеме со нејзините родители, кои живеат на 10 минути и немаат проблем да земеме бесплатна спална соба додека не се роди бебето, а потоа ако алергиите продолжат на неа или се пренесат на детето, можам да размислувам да најдам постојан нов дом за мојата мачка. Секој ден би ја проверувал мојата мачка. Жена ми ме нарече голем кретен затоа што ја претпочитав мојата мачка пред неа и здравјето на бебето. Само не сакам да ја трауматизирам мојата мачка за нешто што може да биде привремено“.

Коментарите под објавата на Редит беа поделени околу тоа дали идниот татко е во право или не, при што некои рекоа дека мора да го направи најдоброто за неговата сопруга, додека други се согласија дека треба да почека да види што ќе се случи кога ќе се роди неговото бебе. Едно лице рече: „Тоа не е компромис. Да ја извлечеш сопругата од дома кога е бремена во 6-от месец, навистина не е нешто што сакаш да го правиш ако воопшто ја цениш својата врска“.

Друго лице додаде: “Ја избирате вашата мачка наместо вашата бремена жена и дете и на тој начин создавате непотребен стрес за неа. Што не е во ред со вас? Таа е алергична. Алергиите се влошуваат со текот на времето.

Меѓутоа, некој друг не се согласува, велејќи: “Алергиите генерално се влошуваат со текот на времето, но алергиите кои се развиваат за време на бременоста често исчезнуваат во неделите по раѓањето, разберете дека не сакате да ја подложите вашата мачка на стрес од враќање дома поради привремена состојба“.