Мачката од фармата ги украла новородените пајчиња – 6 часа подоцна ги нашле и се случило нешто сосема неочекувано!

Дела е мачка која е и мајка, а шепите дефинитивно и се полни. Таа не само што ги има своите 3 мали мачиња, туку успеа да зграби уште 3.

Кога фармерите Ронан и Ема купиле оплодени јајца од патки, тие се надевале дека ќе додадат неколку патки на нивната фарма. Додека трпеливо чекаа да се изведат јајцата, беа шокирани кога открија дека јајцата веќе се извеле – но пајчињата никаде ги немаше. Веднаш го презедоа најлошото – нешто ги зграпчило пред двајцата.

И тие беа во право, само не на начинот на кој тие мислеа. Откако цели 6 часа ја пребарувале шталата, биле подготвени да се откажат од потрагата. Но, потоа забележаа дека Дела си поигрува со пајчињата. Не ги јадела – ги чувала и ги греела за да не смрзнат.

Дела ги добила своите мачиња само неколку часа пред да се изведат овие пајчиња, поради што решила да ги „посвои“ како да се нејзини деца. Нејзините мајчински хормони дефинитивно дејствуваа, што ја спречија да ги убие овие слатки пајчиња.

Погледнете го ова слатко видео и споделете го со вашите пријатели: