МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ АЛИШТА НА ПЕДАЛИ – НЕ ТРОШИ „ИЧ“ СТРУЈА (ВИДЕО)

Машина за перење алишта „Друми“ е спас за домашниот буџет.

Со нејзина помош можете да исперете неколку парчиња облека, без потреба од електричен приклучок, генератор или соларен панел. Перењето на алиштата се врши со помош на педала, која ја движи корисникот на машината.

Со висина од 56 санитметри „Друми“ може да ја собере и во багажникот на автомобилот, а за едно перење потребни се 7 литри вода и мало количество детергент за перење. Овој изум ќе ве чини 169 евра.

Погледнете во видеото како таа навистина функционира.