Мајката била засрамена бидејќи родила 3 ​​црни бебиња – но реакцијата на нејзиниот сопруг е прекрасна

После неколку години обид за зачнување, Рејчел и Арон се одлучија за друг метод за создавање семејство: посвојување. Тие гордо прифатија момче и девојче, и двете со темна кожа, во своето семејство.

„Знаевме, а тоа е особено точно на југ, дека бел пар со деца кои не се белци ќе привлече многу реакции“, објасни Арон. „Во продавницата секогаш ќе имаше некоја стара дама што зјапаше во нас од згрозеност, или Афроамериканка не гледаше и само тресеше со главата.

Но, љубовта потчинува сè, а парот сакаше сè за своето семејство. Како мисионери кои служеа во Хондурас, христијанскиот пар беше желен да внесе повеќе живот во своето семејство. Наскоро дознале и за посвојувањето ембриони. Во овој случај, ембрионите складирани во ембрионската база неколку години, во овој случај 15 години, се земаат и се всадуваат во мајката, која раѓа бебиња и им дава шанса за живот.

„Ако христијаните или некој друг навистина верува дека животот започнува со зачнување, тогаш треба да сториме нешто и да го поддржиме усвојувањето ембрион, па дури и самите да играме улога“, објасни Арон. Рејчел и Арон одлучија дека ќе биде одлично да се прекине расната стигма и решија своите нови бебиња да ги „спарат“ со братучеди наместо родители бели.

Иако знаеја дека некои луѓе ќе ги осудат за контроверзната, и нешто табу одлука, парот знаеше дека донеле правилна одлука. Не се случува секој ден бела жена да роди три црни бебиња, но Рејчел беше решена да ги издржи критиките што ќе дојдат, а нејзиниот сопруг да ја поддржува.

Тие усвоија три афро-американски ембриони и ги всадија. Во матката, сепак, еден ембрион се раздели, а 6 недели подоцна парот откри дека ќе имаат 3 бебиња! „Беше многу охрабрувачки да се видат скоро сите наши пријатели и членови на семејството како покажуваат поддршка за нашето семејство и необичниот начин на кој го изградивме“, рече Арон. „Мислиме дека го живееме нашиот сон. Сон кој можеби не изгледа како просечно семејство, но сон за кој сме благодарни што е можно, со оглед на историјата на нашата земја.

Арон исто така рече дека нивното семејство не е она што тој и Рејчел го планираа пред 12 години, кога шетаа и размислуваа за посвојување, „но, ах, ние сме многу благодарни за овие три мали и слатки благослови што Бог ни ги довери да се грижиме. ”