Мајката била изненадена од прегледот кој го направила две недели по породувањето

Мајката била изненадена кога отишла на лекар две недели по породувањето. Тоа е најдобриот дел од неговата работа. Детето е голем благослов. Секој пат кога се раѓа дете, не можеме а да не чувствуваме дека овој свет е подобро место бидејќи овие мали души ни даваат повеќе причини да бидеме подобри луѓе. Ова е можеби една од причините зошто д-р Ерик Бостром, матичен лекар од Минесота, обожава да го слави раѓањето на бебето кое му помогна да се донесе на овој свет. Никогаш не би погодиле колку е прекрасен тој човек и што е подготвен да направи за да ги израдува своите пациенти.

Д-р Бостром има 33 години, а неговата примарна работа е да им помага на жените во бременоста, породувањето и негата по породувањето. Со текот на годините тој имаше можност да донесе многу деца на овој свет. Тоа е најдобриот дел од неговата работа.

Како нов лекар во Минесота, тој се труди секогаш да остави добар впечаток на своите пациенти, не само со тоа што е добар лекар, туку и со тоа што е дарежлив и добар на разни други начини. Затоа решил да сошие персонализирани ќебиња за своите новородени пациенти.

Шиењето не е баш активност во која многу мажи успеваат. Д-р Бостром многу се бореше со шиење и гравирање, но тоа не беше важно бидејќи сакаше да ги израдува своите пациенти и да им покаже колку се грижи за нив. Неговите пациенти се чувствуваат сакано и среќно кога прави ќебиња за нивните прекрасни бебиња. Всушност, тој направил ќебе за секое бебе кое му помогнало да се роди.

Неговите напори да научи да шие се исплатеа. Изгледа дека не само што е добар за шевовите за време на операциите, туку е талентиран и за правење слатки и креативни бебешки ќебиња. Лејси Хиеталати, една од пациентите на Бостром, која неодамна роди девојче, беше многу благодарна за подарокот што нејзиното бебе го доби на прегледот две недели по породувањето. Беше толку убаво розово ќебе.

Лејси била воодушевена од грижата и вниманието на лекарот. И покрај напорниот распоред, тој не само што го купил подарокот, туку и самиот го направил. Неговата дарежливост и едноставниот, но прекрасен начин на кој покажува колку се грижи за своите пациенти е нешто што ќе го памети засекогаш. Треба сами да се уверите во дарежливоста на овој лекар кон неговите пациенти.