Мајката била на лекар, тогаш и се доближил некој човек со необично прашање, тој и го стопи срцето

Црнката на лекар ја пречека човек со многу чудно прашање. Среќната мајка се насмевна на понудата и топло ја прифати. Наташа Критенден Вилсон била на лекар кога била сведок на сцена поради која нејзиното срце зачука побрзо. Постариот господин седеше во чекалната, со мало момче во скутот. До нив хартии пополнувала мајката на момчето, која не била во роднинска врска со господинот. За Наташа, овој тип на интеракција не беше нешто што некогаш би го очекувала.

За жал, расизмот сè уште постои, тој е една од последните големи „болести“ што треба да се искорени. Наташа живее во Јужна Америка каде што расизмот сè уште е присутен. За среќа, овој прекрасен човек не се грижел за тоа, а фотографијата на која држи мало момче ги топи срцата ширум светот. На Наташа и беа потребни неколку минути да ги разбере подлабоките импликации на работата на човекот , но кога сè и беше јасно, веднаш посегна по мобилниот телефон за да го одбележи моментот и да го сподели на социјалните мрежи.

„Денеска бев во чекалната на лекар и влезе жена со бебе кое спие во рацете. Ѝ дадоа документи да пополни и седна обидувајќи се да сфати како да го држи бебето и да ги пополни документите. Тогаш ѝ пришол маж од крајот на чекалната и ја прашал дали сака да го подржи нејзиното дете додека ги пополнува документите“. Мајката се насмевна и ја прифати понудата
Среќната мајка се насмевна на понудата и топло ја прифати. Додека ги пополнувала документите, мажот вредно го чувал нејзиното бебе.

Не секој би понудил да држи нечие бебе, но очигледно е дека овој човек е горд татко или можеби дедо. Тој немал проблем да го земе бебето од мајката и веднаш почнал да ја гали и смирува.

„Тој човек го зеде бебето и почна да ја ниша и да се грижи за неа како да е негово! Срцето ми се стопи. Расизмот и денес е вообичаен, но овој човек ми даде надеж и прекрасно сеќавање кое никогаш нема да го заборавам. Ако го познавате, кажете му дека е прекрасна личност“.

Секако, ниту едно добро дело не може да остане незабележано, а учесниците на социјалните мрежи уште еднаш се докажаа и го препознаа овој човек како Џо Халеа од Алабама. Тој навистина е како ангел. Едно дете го одгледуваат многу луѓе кои доаѓаат во контакт со него, а овие луѓе можат да бидат со различна боја на кожа.

Кога се имате само еден со друг во светот, многу е важно да ги прифатите ближните со добрина во срцето. Нека е благословен овој човек затоа што има толку прекрасно срце што инспирирало многумина во светот.