Мајката добила повик од синот во 3 часот по полноќ и почувствувала страв во неговиот глас

Uber и Lyft се идеи за транспорт во кои транспортот се дели со уште неколку луѓе и станаа клучен дел од нашите животи. Но, кога овие идеи првпат се појавија на пазарот, многумина беа загрижени за безбедноста, бидејќи сепак мораа да учат во автомобил на странец. Зарем нашите родители не нѐ научија никогаш да не го правиме тоа? Но, односот кон овој начин на транспорт е променет и сега не е невообичаено да се слушнат приказни во кои возачите направиле повеќе отколку што требало за своите патници.

Една таква приказна е од Ворчестер, Масачусетс, стана многу популарна во медиумите. Ештон Мазик, бихејвиорален терапевт кој работи со деца, исто така вози за Lyft за време на неговото слободно време. За време на многу студената јануарска вечер, тој се враќал дома откако оставил еден патник и открил нешто неверојатно. Откако го паркирал автомобилот на паркингот на неговата зграда, забележал нешто што личело на мало животно како трепери на влезот од зградата.

Кога се приближувал, Ештон останал вчудовиден кога се испоставило дека ова мало животинче е всушност преплашено 2-годишно девојче. Беше околу 3 часот навечер. Ештон веднаш и се јавил на својата мајка Вида која живеела во истата зграда и ја замолил да донесе ќебе. Го однеле детето во зградата и се обиделе да го загреат. Вида рече: „Нозете и се вкочанети. Постојано ја прашував дали има болки, но таа не чувствуваше како се обидувам да и ги стоплам нозете затоа што беа замрзнати“.

Тие, исто така, повикаа полиција да го пријават инцидентот; веднаш пристигнала полицијата која го пренела девојчето во болница. Полицијата подоцна дознала дека девојчето го чувала нејзината баба додека нејзината мајка работела во ноќната смена. Девојката некако успеала да излезе од станот додека баба спиела. Боси нозе, покриени со сол и мраз, девојчето се собра покрај влезната врата; тогаш Ештон ја најде. Тој подоцна сподели:

„Не знам колку време беше таму, но благодарен сум што тогаш налетав на неа“. Вида, на која инаку не ѝ се допаѓа тоа што нејзиниот син го прави толку доцна, овој пат беше многу среќна затоа што беше на вистинското место во вистинско време.

Тој стана ангел чувар на тоа мало девојче, а нејзиното семејство му е неописливо благодарно за се што направил.