Мајката добила порака од непозната жена која ги гледала неа и нејзината ќерка додека јадат – заплакала кога видела што напишала

Кога Сузан Моган ја однела својата ќерка на појадок, непозната жена по име Мери не можела да престане да ги гледа. Беше благослов за Марија да ја гледа оваа љубовна жена и нејзината ќерка како уживаат во времето заедно. Затоа Марија решила да им даде благослов. Но, кога оваа непозната личност ја подигна нивната сметка, не можеше да замисли колку ќе значи тој благослов. Кога ќе станеш родител, сите ти велат да не трепнеш затоа што децата растат толку брзо.

Ќерката на Мери сега е полнолетна и живее многу далеку. Така, кога ги видела Сузана и нејзината ќерка како јадат на соседната маса, не можела да не ги погледне и да се насмевне. Додека Сузана почна да ги сече палачинките на нејзината ќерка, Мери се наведна и рече: „Ја имаш најдобрата мајка на целиот свет. Никогаш не заборавајте колку е прекрасна“. Сузан и нејзината ќерка повремено разменуваа неколку зборови со Мери за време на појадокот.

Но, најмногу од сè, Мери само седеше таму со насмевка гледајќи ги нејзината мајка и ќерка како поминуваат време заедно. Сигурно се сеќавала на деновите кога нејзината ќерка била толку млада.
Мери замина пред Сузана и нејзината ќерка да изедат сè. Но, пред тоа им ја платила сметката. Сузан немаше поим што се случило додека келнерката не донесе копија од сметката на која Мери напишала:

„Ви благодарам што го споделивте заедничкиот ден со мене. Мери“. Тоа беше толку нежен гест. Но, Мери не сфати колку тој гест ѝ значи на Сузана. Таа на Фејсбук објасни: „Мери не знае дека сум самохрана мајка на две деца. Таа не знае колку беше тешка оваа недела за мене. Таа не знае за моите стравови и несигурности и колку се молам да не се чувствувам толку осамено. Но Бог знае. Марија и денес послуша и стана наш ангел кој не потсети колку сме сакани. Ти благодарам, Мери. Направивте многу голема разлика со вашата добрина“.