Мајката забележала дека градежниците го гледаат девојчето низ прозорецот, а потоа и испратиле порака која ја оставила без зборови.

Градежниците секој ден го гледале болното девојче, а потоа и праќале порака која ја оставила мајката без зборови. Кога станува збор за воспитување деца, повеќето родители сакаат нивните деца да бидат среќни и здрави. Работа на нас мајките и татковците е да ги чуваме нашите малечки безбедни и да ги подготвиме за светот најдобро што можеме. Но, понекогаш работите не одат баш според планираното. За една мајка од Св. Кошмарот на Луиза стана реалност кога нејзината двегодишна ќерка одеднаш беше принудена да биде во изолација без никаков контакт со надворешниот свет.

На малата Вивијан Кит ненадејно и била дијагностицирана акутна леукемија. Не само што се борела за живот, туку поради хемотерапија била принудена да биде во изолација. Нејзината единствена комуникација со надворешниот свет се одвивала преку прозорецот на болницата. Двегодишната Вивијан со часови гледала низ прозорецот, а една група мажи особено и привлекле око. На оваа девојка особено и била интересна групата градежници кои работеле на соседната зграда и не требало долго да ја забележат.

Девојката секој ден седела покрај прозорецот во својата болничка соба и им мавтала на градежниците. Не ѝ требаше долго време на нејзината мајка да ја сфати важноста на таа рутина. Овој ритуал бил еден вид терапија за изолирана девојка, а овој речиси благ контакт со луѓето бил доволен за таа да се чувствува поврзана со надворешниот свет. Мама Џинџер Кит изјави за USA Today: „Секое утро се будевме и им мавтавме. И моравме да мавтаме додека некој не ни врати со рака“.

Тревис Барнс и Грег Комбс биле дел од тимот кој работел на зградата додека девојчето било во болница. Иако им мавтаа на толпата деца што престојуваа во Детската болница Барнс-Еврејска во Сент Луис. Луис, едно дете се истакна повеќе од другите. И на сонце и на дожд, двегодишната Вивијан секогаш беше на прозорецот за да ги поздрави. Еден од работниците, Тревис Барнс, изјави за USA Today: „Бевме високо на три ката и од прозорецот можевме да ги видиме децата како ни мавтаат.

Еден ден беше особено тежок за ова храбро девојче, а мајката и ќерката беа скршени и депресивни. Тие за чудо го забележале знакот веднаш преку нивниот прозорец. Нешто напишано. Посебна порака за таа девојка. Очигледно Вивијан ги допре нивните срца. Толку многу ги допрела што решиле да направат нешто посебно за неа. Нивниот гест неописливо ја изненадил нејзината мајка и таа брзо ја зграпчила камерата за да сними незаборавен момент.

За среќа, тоа не беше крајот на нивните приказни. Набргу по настанот, беше договорен состанок и на малото девојче и беше дадена можност да ги види драгите мажи со кои се спријателила низ нејзиниот осамен болнички прозорец. Мажите беа фасцинирани од Вивијан. Тревис Барнс изјави за USA Today: „Тоа може да се случи. Заземјете те за момент. Разберете колку навистина е добар вашиот живот“.

Во приложеното видео погледнете го прекрасниот момент кога првпат се запознале.