Мајката заплакала кога видела фотографија од синот со неговиот „близнак“

Недела е, осум навечер, а утре треба да оди на училиште или во градинка. Многу мајки биле во таква ситуација, а една од нив е Бритни Тенкерсли. Училиштето на неговиот син имаше Ден на Близнаците и малиот Мајлс сакаше да ја има истата кошула како неговиот „близнак“, Танер.
„Тој постојано зборуваше за тоа како изгледаат сосема исто“, објасни Бритни, „И двајцата имаме кафени очи и темна коса, „тој беше категоричен, па јас отидов во продавницата малку лута.

Беше многу доцна, а јас бев премногу стара за тоа“. Фрустрираната Бритни пронашла две идентични кошули на кои пишувало „Иден лидер “ . Таа ја зеде истата големина и се надеваше на најдоброто. Следниот ден Мајлс отиде на училиште во таа кошула и донесе друга за Танер. Бидејќи Бритни сè уште не го запознала Танер, го замолила наставникот да ги фотографира за да види за каква сличност зборува нејзиниот син. Кога ја видела фотографијата подоцна истиот ден, почнала да плаче.

„Плачев затоа што сето тоа беше многу прекрасно“, рече Бритни, „Се разбира, знам дека тие ни оддалеку не се слични. Но, тој не го виде тоа, знаеш? Очекував фотографија од друго бело дете со светла кожа и кафена коса, но не ја добив. Реков дека е навистина прекрасно“.

Бритни беше многу горда на својот син што ја објави оваа фотографија на Фејсбук и набрзо стана многу популарна. Таа вели дека фотографијата им помага на другите да ја видат поголемата слика. Нејзиниот син не гледа разлика помеѓу неговиот изглед и изгледот на неговиот пријател.

Тој гледа над сè, го гледа духот на Танер – неговата добрина. Овој беспрекорен поглед на светот е нешто што на сите ни треба. Можеби ова е почеток на промените.