Мајката мислела дека бебето останало во пожарот, а кога дознала што направило нејзиното куче не можела да поверува

Колку пати и да повториме, сите знаеме дека кучето е најдобар пријател на човекот. Поло, сепак, е повеќе од најдобар пријател, бидејќи го даде животот за да спаси 8-месечно бебе. Поло долго време е семејно куче и кога се роди малата Вивијан, беше јасно дека таа е неговата омилена од сите. Тој многу ја сакаше и се грижеше за неа. Меѓутоа, во 2016 година се случи нешто што ги промени животите на сите во семејството.

Ерика Поремски, мајката на Вивијан, накратко излегла од нејзината куќа за да извади нешто од автомобилот кога се случило нешто неверојатно. Целата куќа беше во пламен, а Вивијан и Поло беа или горе во куќата. Во паника Ерика втрчала во куќата за да ја земе ќерка си, но пожарот веќе бил толку силен што не можела долго да остане во куќата.

Таа можеше да го слушне нејзиното бебе како плаче, но немаше шанси да му помогне. Тогаш Поло стана семеен херој и го заштити Виван со своето тело. За жал, тој не успеа да преживее, но благодарение на него Вивијан преживеа и немаше поголеми последици по нејзиното здравје.

Погледнете ја целата приказна во ова видео: