Мајката мислела дека нејзиното бебе остана во пожарот – додека пожарникар не влегол во изгорената куќа и не го направил незамисливото!

Во една од најпредизвикувачките спасувачки снимки што сме ги виделе досега, пожарникар се качил во куќа која била во пламен за само неколку секунди.

Но, она што беше во куќата навистина вредеше да се жртвува. Можеби дури и највредното нешто во целата приказна – бебето на Челзи. Со неа била и нејзината мајка која повикала помош бидејќи чадот станувал се погуст.

Боб Свик слушнал извици за помош од далеку и без никакво размислување влегол во куќата изложувајќи го на опасност сопствениот живот.

Бебето и мајката биле спасени иако малата Челзи се здобила со полесни повреди и била задржана во болница. Видеото може да биде досадно за гледање, но навистина е полесно да се знае дека на крајот сè испадна добро.