Мајката на момчето (5) починала, а тоа што го направило детето за да ја пронајди го расплака интернетот

Нема ништо како љубовта на мајката и детето. Тоа е врска која настанала уште пред да се роди детето. Ако и вие имате деца, знаете колку е бескрајна таа љубов. Ова емотивно видео ја покажува длабочината на таа љубов и колку едно петгодишно момче жестоко сака да ја почувствува својата мајка.

Гледајте како мало момче се јавува во локалната полициска станица на полноќ. Тој сакаше да побара полицаец да му помогне да ја најде мајка му. Кога еден полицаец го прашал каде е, момчето одговорило: „Во рајот, но така ми кажа татко ми.“ Додека разговорот продолжува, дознаваме дека мајката на момчето починала неодамна, откако се борела со ракот.

Полицаецот продолжил да го слуша малиот Џери и на крајот му дал совет. Тој му вели да земе црвен балон и да напише на него се што би сакал да и каже на мајка си и конечно да го пушти балонот да одлета. Балонот ќе стигне до небото, каде што ќе го прими мајката на Џери.

Трогателната приказна продолжува и прекрасно завршува. Овој краток филм брзо стана популарен на Интернет, а јасно е и зошто. Ова е исто така прекрасен пример на полицаец кој покажал човечка добрина, дури и ако тоа не е во описот на неговата работа, да му помогне на осамено суштество.