Мајката не знаела зошто гробот на нејзиниот син е секогаш зелен, плачеше кога ја дозна вистината

Губењето на член на семејството е една од најтешките ситуации во животот на секоја личност.

Уште потешко е кога родителите остануваат без своето дете. За жал, токму тоа им се случи на Рејмонд и Рејчел Виласенор од САД. Тие го изгубиле синот Јосиф кога имал 36 години.

Она што следеше беше најтешко, она што ниту еден родител не сака да го доживее – мораа да се простат од својот син за последен пат пред тој засекогаш да замине во илегала.

Неговиот гроб бил посетен во зависност од временските услови. Кога стана постудено, тие одеа малку поретко на гробиштата, но кога Рејчел еден ден го посети гробот, забележа нешто необично.

Во другите гробови тревата беше жолта и исушена од студот, само на гробот на нејзиниот син беше убава и зелена.

#1 Отпрвин мислеше дека тоа е некакво чудо, бидејќи како поинаку да се објасни фактот дека само на неговиот гроб тревата беше зелена? Меѓутоа, подоцна ја дознала вистината.

За зелената храна бил одговорен 86-годишниот Џејк Рејсиг, кој еден ден видел млада жена како плаче на гробот на Џозеф. Дознал дека таа е сестра на младиот човек и дека Јосиф и значи многу.

#2 Старецот неодамна изгуби важна личност, неговата сопруга, и знаеше како е да изгубиш некој што ти значи многу. Затоа сакаше да направи нешто младата жена да се чувствува подобро. Секогаш кога одел на гробиштата за да го разубави гробот на својата сопруга, господинот Рејсиг го наводнувал и гробот на Јосиф.

#3 Зелената трева ги изненадуваше родителите на Џозеф секогаш кога ќе го посетуваа гробот на нивниот син, а по некое време ја дознаа вистината за гробот, тревата и господинот Рејсиг во разговор со нивната ќерка.

Ги трогна тоа што има еден старец кој одвојува време да го разубави гробот на нивниот син иако не го ни познавал.

Тие му се заблагодарија и признаа дека тоа многу им значи.